választás

Fontos információk a választásokkal kapcsolatban

Helyi önkormányzati választás

A településen jelöltet, illetve listát állító jelölő szervezetek és a független jelöltek a helyi választási bizottságba 2019. október 4. napján 16.00 óráig delegálhatnak egy főt.
 
A településen jelöltet, illetve listát állító jelölő szervezetek és a független jelöltek a szavazatszámláló bizottságba 2019. október 4. napján 16.00 óráig delegálhatnak két-két főt.
 
A bizottságokba delegált személyek esetében nem feltétel a helyben lakás követelménye.

Okmányiroda rendkívüli nyitvatartása

Az Áder János köztársasági elnök úr által 2019. október 13. napjára kitűzött önkormányzati választás lebonyolításának alapvető feltétele, hogy a választásra jogosultak élni tudjanak szavazati jogukkal, mely jogukat csak érvényes okmányok birtokában gyakorolhatják.
 

Az Európai Parlament tagjainak magyarországi választása

Dr. Áder János Köztársasági Elnök 2019. május 26. napjára tűzte ki az Európai Parlament tagjainak magyarországi választását.
 
Azoknak a választópolgároknak, akik március 20-án a szavazóköri névjegyzékben szerepelnek, a Nemzeti Választási Iroda április 5-ig megküldte az értesítőt. Aki március 20-át követően kerül felvételre a település valamely szavazókörének névjegyzékébe – értesítő megküldésével – a Helyi Választási Iroda tájékoztatja a névjegyzékbe vételéről.
 
A választópolgároknak lehetőségük van átjelentkezésre, mozgóurna igénylésre, és kérhetik a külföldi névjegyzékbe vételüket. Kérelmüket benyújthatják személyesen, levélben vagy a választás hivatalos honlapján (www.valasztas.hu). Személyesen akár a lakóhelye, akár a bejelentett tartózkodási helye szerinti Helyi Választási Irodához, levélben csak a lakóhely szerint illetékes Helyi Választási Irodához.
Címke: 

Hirdetmény

Tisztelt Választópolgárok!
 
A köztársasági elnök 2018. április 8-ra tűzte ki az országgyűlési választások időpontját. Az alábbiakban a Helyi Választási Iroda ad tájékoztatást a gyakran felmerülő kérdésekről. További kérdésekkel a Helyi Választási Iroda tagjaihoz fordulhatnak.
Címe: 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171., tel.: 56/556-010
 
Az Értesítők megküldése

Oldalak