Tájékoztató a koronavírus miatti vészhelyzetről

Tisztelt Lakosság!
 
Magyarország kormánya kihirdette a koronavírus miatti vészhelyzetet.
 
Ahhoz, hogy a koronavírus-fertőzés veszélyeit a minimálisra tudjuk csökkenteni, számos szabályt kell betartani.
Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy kerüljék azokat a helyeket, ahol sokan vannak, különösen a zárt tereket, a csoportos rendezvényeket és tömegközlekedési eszközöket. Kerüljék a szokásos üdvözlési formákat, a puszit, ölelést és kézfogást. Kerüljék az érintkezést lázas betegekkel, vagy olyan hozzátartozóval, aki lázas, tüsszög, köhög. Kiemelten figyeljünk az idős hozzátartozókra! Ha valamilyen tünetük van (láz, száraz köhögés, izomfájdalom) a háziorvossal telefonon konzultáljanak.
 
Az orvosi rendelőbe lehetőség szerint csak indokolt, sürgős esetben lépjenek be! Kerüljék az egészségügyi intézményeket, ne kérjenek kivizsgálásokat, kizárólag a háziorvosuk általi beutalások esetén keressék fel a szakrendeléseket.
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus-fertőzés miatti vészhelyzetre való tekintettel a gyógyszer felírási szükségleteiket telefonon is fogadjuk, mely az EESZT rendszerben történő rögzítés után a gyógyszertárakban papír alapú felírási igazolások nélkül is kiválthatóak. Jelenleg a hozzátartozók gyógyszere is kiadható felírási igazolás nélkül annak, aki a beteg tajszámát és saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolni tudja.
 
A megnövekedett telefonhívások miatt szíves türelmüket kérjük!
 
Mossanak gyakran kezet, meleg szappanos vízzel, fertőtlenítsék az ajtók kilincseit és a beltéri helyiségek szellőztetésére is kiemelt figyelmet fordítsanak.
Tartózkodjanak otthon. Otthonról csak munkába illetve halaszthatatlan ügyintézések miatt lépjenek ki. Minden olyan helyen, ahol idegenekkel találkoznak tartsanak minimum 1 méteres távolságot. Különösen a boltok pénztárainál, orvosi rendelőkben, autóbusz megállókban.
 
A szabályok szigorú betartása mellett, fokozott egymásra figyeléssel tehetünk legtöbbet saját és hozzátartozóink egészségért.
 
Vigyázzunk egymásra!
 
Tatár László
polgármester 
Fegyvernek Város Önkormányzata
 
Cseh Anikó
Fegyverneki Orvosi Rendelő
intézményvezető