Pályázati felhívás

A Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodája és a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár együttműködve rendezi meg a Megyei Képző- és Iparművészeti Tárlatot.

Pályázatot adhat be minden - a megye területén élő, vagy tanuló - nem hivatásos alkotó (önszerveződő művészeti közösség), aki (amely) betöltötte 16. életévét, nem végezte el a Képző- illetve Iparművészeti Egyetemet, illetve annak jogelőd intézményeit. A pályázók körébe egyaránt várjuk az autodidakta, naiv alkotókat, de várjuk a rajztanár végzettségű alkotókat is. A MAOE tagjai közül mindazokat, akiknek indíttatásuk az amatőr mozgalomhoz köthető.

Pályaműveket benyújtani az alábbi kategóriákban lehet:
1. Képzőművészet: festészet, grafika (bármely ága), szobrászat (kisplasztika, térplasztika, fafaragás), tűzzománc, új vizuális kísérleti műfajok (installáció, konceptek, videó)
2. Iparművészet: textil (patchwork, ruha, ruha kiegészítők, szőttesek, csipkék, nemez, fonott technikákkal készített egyediséget hordozó alkotások) kerámia, bútor (nem népművészeti) kovácsoltvas, egyedi játék, stb.
A grafikák szabványmérete paszpartuval 50x70 cm, vagy 70x100 cm lehet.
A zsűri csak grafikák kategóriában fogad el sorozatot, melynek maximális terjedelme 5 db.

A művek csak úgy kerülnek elfogadásra, ha - jól olvashatóan, és maradandóan - elhelyezték rajta: az alkotó nevét, mű címét, technikáját, méretét, értékét.
Minden alkotó műfajonként csak három művet adhat be, kiállításra kész állapotban (a festészeti kategóriában beadott műveknél kérjük a legegyszerűbb kereteket használni).
Az alkotások 2012. évnél korábbi keltezésűek nem lehetnek.
A szakértő zsűri a beadott alkotásokból válogatja ki a megyei kiállításon bemutatásra kerülő műveket.
A jelentkezés módja: jelentkezési lapok kitöltve, a művek leadásakor történik a Martfű Városi Művelődési Központban (5435 Martfű, Mártírok útja 1.).

A művek beadási időpontja:
- 2013. szeptember 5. (csütörtök) 8-18 óráig
- 2013. szeptember 6. (péntek) 8-18 óráig

Nevezési díj: 1500,- Ft / alkotó (a műtárgyak leadásakor készpénzben fizetve)

A kiállítás megnyitóját 2013. október 4-én (pénteken) 17 órakor rendezzük a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban (Mártírok útja 1.).
A pályázók számára nyilvános zsűrizést rendezünk, melynek időpontja: 2013. szeptember 10. (kedd) 14 óra. A nyilvános zsűrizést előadások, megbeszélések követik. Pontos információval később szolgálunk.
Bővebb felvilágosítás adnak: Hajnal László (Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodája, 5000 Szolnok, Kossuth tér 2., tel.: 56/510-111; 30/507-95-52) és Deákné Szilágyi Andrea közművelődési munkatárs (5435 Martfű, Mártírok útja 1., tel.: 56-450-552).
Jelentkezési lap kérhető a fenti címeken, a hajnal.laszlo@nkki.eu E-mail címen, valamint letölthető erre a linkre kattintva (PDF formátum).