VII. Országos Diák-Gulyásfesztivál Felhívása

Várjuk azoknak a 3-5 fős csapatoknak a jelentkezését, akik vállalják, hogy szabadtéren gulyást főznek.
Nevezés:

  • Nevezési határidő: 2010. április 20.
  • Nevezési díj: 9.000,-Ft/csapat.
    • 3.000,-Ft kedvezményt kapnak csapatonként azok, akik 2010. március 10-ig beneveznek a versenybe.
    • 3.000,-Ft kedvezményt kapnak csapatonként azoknak az iskoláknak a csapatai, akik legalább egy színpadi műsort előadnak. Ebben az esetben a műsorlapot is ki kell tölteni.
    • A két kedvezmény együttesen is igénybe vehető.
  • Nevezni elektronikusan is lehet az iskola hivatalos e-mailcíméről.

A verseny napján, a helyszínen:

  • Helyszín: Fegyvernek Sporttelep
  • A nevezés után kapott papír alapján autóval is megközelíthetik a helyszínt a ki- és bepakolás idején.
  • Regisztráció 800 – 930-ig lehetséges
    • A nevezési díjak befizetése
    • A főzött étel receptjének másolatát le kell adni.
    • Helyet, tűzifát, vízvételi lehetőséget biztosítjuk.
  • A neves zsűri értékelése 1430-és 1500 között várható.
  • A pénzdíjak kifizetéséhez szükséges az adókártya is, csapatonként legalább 1 személy ne felejtse otthon!
  • A nevező csapatokon kívüli személyek (a max. 5 fő melletti 6. személy is!) 300,-Ft belépőt fizetnek.

Főzőverseny:

  • Alapanyagról és a főzéshez szükséges eszközökről minden csapat saját maga gondoskodik.
  • A zsűrinek és ezen kívül legalább 3 személynek kóstolási lehetőséget kell biztosítaniuk a csapatoknak.
  • Az étel receptjét a főzés helyszínén ki kell helyezni (örülünk, ha ezt díszes formában, ízes nyelven teszik).
  • Értékelés
    • A vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportban tanuló középiskolások kategóriájában zsűri
      • elnöke Pető István, a Séfek Világszövetségének (WACS) örökös tagja, Venesz József és Schnitta Sámuel díjas, Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség tiszteletbeli elnöke, a WACS érdemérmes, háromszoros mesterszakács, mestercukrász, vendéglős-fogadós mester, a győri Kuckó Étterem tulajdonosa,
      • tagja Gombás András a Magyar Vendéglátók Ipartestületének Alelnöke, a budapesti Gombás Étterem tulajdonosa, Fegyvernek szülötte.
      • A többi kategóriában is neves, hozzáértő zsűri minősíti a csapatokat.
    • szempontok:
      • főzéshez való hozzáállás,
      • illat, zamat, íz harmónia,
      • higiéniai körülmények,
      • összbenyomás,
      • vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportban tanuló középiskolások kategóriájában a tálalás
    • kategóriák:
      • vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportban tanuló középiskolások
      • felsőoktatási intézmények hallgatói
      • más középiskolások
      • általános iskolások csapatai
    • díjazás kategóriánként
      • I. hely  20 000 Ft + vándorkupa
      • II. hely  15 000 Ft + oklevél
      • III. hely  10 000 Ft + oklevél

Műsor:

  • A Fesztivál színvonalát emeli, ha a benevező iskolák valamilyen egyéni vagy csoportos hagyományőrző műsorral is bemutatkoznak egymásnak, a közönségnek. Szabadtéri színpadon előadható műsorszámokra gondolunk, melyek a közönség figyelmének fenntartására alkalmasak, a rendezvény híréhez méltóak.
    A fesztivál hangulatához főként a gasztronómiához kapcsolható előadások illeszkednek (borvers, népi mondókák, étkezéssel kapcsolatos bohózatok stb).
  • A nevező iskolák műsorain kívül más, változatos programokat is nyújtunk a résztvevőknek és a nézelődőknek, érdeklődőknek.

Információk:

  • A rendezvénnyel kapcsolatos aktualitások, képek a www.fegyvernek.hu lapról elérhetőek.
  • Bővebb felvilágosítást a muvhaz@fegyvernek.hu címen kaphatnak az érdeklődők.
  • Két héttel a rendezvény előtt a nap eseményeiről részletes tájékoztatást küldünk elektronikus formában azoknak a csapatoknak, akiknek a jelentkezési lapján ól olvasható az e-mailcímük.

Mellékletek:

Tájékoztató

Felhívás

Kitölthető jelentkezési lap