VII. Országos Diák-Gulyásfesztivál Felhívása
Várjuk azoknak a 3-5 fős csapatoknak a jelentkezését, akik vállalják, hogy szabadtéren gulyást főznek.
Nevezés:
- Nevezési határidő: 2010. április 20.
- Nevezési díj: 9.000,-Ft/csapat.
- 3.000,-Ft kedvezményt kapnak csapatonként azok, akik 2010. március 10-ig beneveznek a versenybe.
- 3.000,-Ft kedvezményt kapnak csapatonként azoknak az iskoláknak a csapatai, akik legalább egy színpadi műsort előadnak. Ebben az esetben a műsorlapot is ki kell tölteni.
- A két kedvezmény együttesen is igénybe vehető.
- Nevezni elektronikusan is lehet az iskola hivatalos e-mailcíméről.
A verseny napján, a helyszínen:
- Helyszín: Fegyvernek Sporttelep
- A nevezés után kapott papír alapján autóval is megközelíthetik a helyszínt a ki- és bepakolás idején.
- Regisztráció 800 – 930-ig lehetséges
- A nevezési díjak befizetése
- A főzött étel receptjének másolatát le kell adni.
- Helyet, tűzifát, vízvételi lehetőséget biztosítjuk.
- A neves zsűri értékelése 1430-és 1500 között várható.
- A pénzdíjak kifizetéséhez szükséges az adókártya is, csapatonként legalább 1 személy ne felejtse otthon!
- A nevező csapatokon kívüli személyek (a max. 5 fő melletti 6. személy is!) 300,-Ft belépőt fizetnek.
Főzőverseny:
- Alapanyagról és a főzéshez szükséges eszközökről minden csapat saját maga gondoskodik.
- A zsűrinek és ezen kívül legalább 3 személynek kóstolási lehetőséget kell biztosítaniuk a csapatoknak.
- Az étel receptjét a főzés helyszínén ki kell helyezni (örülünk, ha ezt díszes formában, ízes nyelven teszik).
- Értékelés
- A vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportban tanuló középiskolások kategóriájában zsűri
- elnöke Pető István, a Séfek Világszövetségének (WACS) örökös tagja, Venesz József és Schnitta Sámuel díjas, Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség tiszteletbeli elnöke, a WACS érdemérmes, háromszoros mesterszakács, mestercukrász, vendéglős-fogadós mester, a győri Kuckó Étterem tulajdonosa,
- tagja Gombás András a Magyar Vendéglátók Ipartestületének Alelnöke, a budapesti Gombás Étterem tulajdonosa, Fegyvernek szülötte.
- A többi kategóriában is neves, hozzáértő zsűri minősíti a csapatokat.
- szempontok:
- főzéshez való hozzáállás,
- illat, zamat, íz harmónia,
- higiéniai körülmények,
- összbenyomás,
- vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportban tanuló középiskolások kategóriájában a tálalás
- kategóriák:
- vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportban tanuló középiskolások
- felsőoktatási intézmények hallgatói
- más középiskolások
- általános iskolások csapatai
- díjazás kategóriánként
- I. hely 20 000 Ft + vándorkupa
- II. hely 15 000 Ft + oklevél
- III. hely 10 000 Ft + oklevél
- A vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportban tanuló középiskolások kategóriájában zsűri
Műsor:
- A Fesztivál színvonalát emeli, ha a benevező iskolák valamilyen egyéni vagy csoportos hagyományőrző műsorral is bemutatkoznak egymásnak, a közönségnek. Szabadtéri színpadon előadható műsorszámokra gondolunk, melyek a közönség figyelmének fenntartására alkalmasak, a rendezvény híréhez méltóak.
A fesztivál hangulatához főként a gasztronómiához kapcsolható előadások illeszkednek (borvers, népi mondókák, étkezéssel kapcsolatos bohózatok stb). - A nevező iskolák műsorain kívül más, változatos programokat is nyújtunk a résztvevőknek és a nézelődőknek, érdeklődőknek.
Információk:
- A rendezvénnyel kapcsolatos aktualitások, képek a www.fegyvernek.hu lapról elérhetőek.
- Bővebb felvilágosítást a muvhaz@fegyvernek.hu címen kaphatnak az érdeklődők.
- Két héttel a rendezvény előtt a nap eseményeiről részletes tájékoztatást küldünk elektronikus formában azoknak a csapatoknak, akiknek a jelentkezési lapján ól olvasható az e-mailcímük.
Mellékletek: