Fegyvernek Kistérségi Egészségnap

Fegyvernek Kistérségi Egészségnap 2009. november 28-a és december 01-05-ig programsorozata
A programsorozatban szereplő szűrések ingyenesen vehetők igénybe!
 
Pályázat az Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen programban való részvételhez 2009 címmel pályázatot nyújtottunk be az American Jewish Joint Distribution Committee Alapítványhoz. Pályázatunk elnyerte a kiértékelő és elbíráló bizottság támogatását.
Az Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen program céljai:

  1. a hivatalos emlőszűréseken (mammográfia) való részvétel növelése
  2. egészségnapok szervezése, a hátrányos helyzetű lakosságot érintő más szűrések megszervezése,
  3. az egészségtudatos magatartás erősítése.

A program elsődleges szerepe a behívandó korosztály (45-65 év közötti nők) népegészségügyi emlőszűréseken való megjelenésének javítása, ami közösségi mobil szűrőállomásokon történik. A program lehetőséget biztosít az emlőszűrésekhez kapcsolódó sokrétű egészségnapok szervezésére, egészségmegőrző és állapotfelmérő, valamint felvilágosító programok létrehozására több korosztály számára.
A rendezvénysorozattal tudatosítani szeretnénk az emberekben, hogy a rendszeres önvizsgálattal és a szűrővizsgálatokon való megjelenéssel időben felfedezhető és jó eséllyel gyógyítható az emlőrák és más betegségek is (magas vérnyomás, méhnyakrák). A korai szűrővizsgálatok és az időben felfedezett diagnózis életet menthet.

Megelőző események:

  • Október 10 és 14-én ingyenes méhnyakrák vizsgálatot szerveztünk, melyen 121 nő vett részt.
  • November elején hirdettük meg az óvodák és az iskolák részére a rajzversenyt. A téma az egészség megőrzése, a betegségek elkerülése, legyőzése, a velük való együttélés. A rajzokat az iskolákban és az óvodákban kell leadni. Érdeklődjenek az osztályfőnöknél és az óvónőknél.

Kapcsolódó cikkek: