Virágzó Tisza Napja 2007

A háromnapos rendezvényre idén július 22-24 között került sor a településen. Már pénteken este kezdetét vette a mára már az egész kistérséget megmozgató mulattság. A péntek a fiatalok napja volt, hiszen a helyi zenekok (SWAY, ZUHATAG, DOGS) léptek színpadra. Hajnalig tartó koncertekre rengetegen látogattak le a Holt-Tisza partra. A szombati nap a legkisebbek I. Virágzó Tisza Kupa meghívásos kispályás labdarúgó tornájával kezdõdött. Az idõjárás is kegyeibe fogadta a labdarúgó palántákat, így ez a remek torna úgymond bemelegítõje volt az esti felvonulásnak, mely kora este a Dobó-térrõl indult. Itt a kíváncsiskodók elõbb a gödöllõi Magyar Dámalovas Egyesület két tagjának bemutatóját tekinthették meg. A múlt századi ruhába öltözött hölgyek - a kornak megfelelõ - nõi nyeregben ültek és úgy vezették négylábú táncosaikat.A bemutatók követõen utjára indult a "táncos-menet". A menet élén a legkisebbek táncos gyermekek álltak majd fokozatosan az öregebb korosztály csoportja sorakoztak fel, hogy zeneszó mellett táncolva tegyék meg a kb. egy kilóméteres útat a rendezvény központjáig. A Holt-Tisza parton felállított szinpadon a két Fegyvernek polgármesterei köszöntötték a vendégeket, melyet a helyi horgászok immár hagyományos csónakos fáklyás felvonulása követtett. A este folyamán fellééptek a helyi mûvészeti egyesületek táncosai, citerásai, énekescsoportjai. A mûvészeti bemutatókat Bál követte, melyen bárki kénye-kedve szerint rophatta a táncot.
Vasárnap már kora reggel megkezdõdtek a programok. A sportpályán  Ifjúsági és Felnõtt kispályás labdarúgó kupa, kézilabdakupa, 33-azás, tizenegyesrúgás és egyéb sportversenyek zajlottak. Ezzel párhuzamosan a színpadon is zajlottak az események. A helyi csoportok mellett a Garam menti fegyvernek énekes csoportjai is felléptek nagy sikert aratva.
A gyerekek  fazekas korongozással, rajzversennyel, népi játékok készítésével, gyöngyfûzéssel foglalatoskodhattak. Láthattak szalmafonást, régi halászszerszámokat, fegyverkovácsot, kosárfonást, halászhálószövést. Mindezek mellett volt tûzoltási bemutató, sétarepülés, grafológus, kártyajóslás, asztrológus, hennafestõ, sminktanácsadó, óriás sakk, sétakocsikázás, sárkányeregetés, az idõsebbeknek vérnyomásmérés, no és persze szép számmal az elmaradhatatlan vásározók.
A fák árnyékában pedig jónéhányan fõzésre is adták a fejüket. Több helyrõl is incsiklandozó illatok terjengtek a vásári forgatagban.
A rendezvényrõl készült képeket megtekintheti a Képgalériában.
A végén pedig lássuk az eredményeket:
Virágzó Tisza Gyermek Kupa96-97-es korosztály
I. hely: Szolnoki MÁV FCII. hely: TiszaburaIII. hely: TörökszentmiklósIV. hely: Fegyvernek 
Virágzó Tisza Gyermek Kupa98-99-es korosztály
I. hely: TiszaburaII. hely: Szolnoki MÁV FCIII. hely: TörökszentmiklósIV. hely: Fegyvernek 
Virágzó Tisza Ifjúsági Kupa
I. hely BarcelonaII. hely FTCGólkirály: Szász Károly
Virágzó Tisza Kupa
I. hely GalaktikusokII. hely FapumaIII. hely Dinamo DrinicaGólkirály: Tukarcs Gábor
Kézilabda
I. hely KétbalkezesekII. hely Lúzer FCIII. hely Kézis Csajok
Fõzõverseny
I. hely Nikodem-Horváth-Vincze TrióII. hely Jóga KlubIII. hely Bukta Duó
Rajzverseny
I. hely Náhóczki HenriettaII. hely Czifra BálintIII. hely Szõke MátéKülöndíj: Huber Danika
33-azás
I. hely Tichy-Rács IstvánII. hely Tichy-Rács AlexIII. hely Hermann Attila
Virágzó Tisza rejtvény sorsolás
Czifra EtelkaHorváth IstvánGulyásné Sánta Erika