Forgalmi rend változás az épülő körforgalomban

Tisztelt Közlekedők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. július 28-án (csütörtökön) 18.00 órától a 4. számú főút 128+716 km szelvényében  (Fegyvernek, MOL töltőállomásnál) körforgalmú csomópont létesítésével kapcsolatos munkálatok kivitelezése új ütemhez érkezik, ezért az ideiglenes forgalom korlátozási rend módosítására kerül sor, a forgalom az újonnan megépített teljes körpályára lesz ráterelve.

A munkálatok időtartama alatt a 4. sz. főút 128+510 km szelvényétől a 128+938 km szelvényéig és a csatlakozó 4204. j ök. úton, valamint 3216. j. ök úton nappal félpályás lezárás lesz érvényben, a váltakozó irányú közúti forgalmat napközbeni (reggel 7:00-től este 18:00-ig) munkavégzéskor időszakosan jelzőőrök fogják irányítani. Éjszakai időszakban már a kétirányú forgalomnak át lesz adva az új körpálya, amelyet a KRESZ szabályai szerint kell használni. A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák fogják felhívni a közlekedők figyelmét.

A 4. számú főút kiemelt hálózati szerepkörére, valamint nemzetközi viszonylatban is meghatározó forgalmi terhelésére való tekintettel, lehetőségek szerint a kivitelezési munkálatok java részét a kivitelező társaság (Strabag Általános Építő Kft.) tanítás mentes időszakra ütemezte. A munkálatok ideje alatt a főúton nagy mértékű torlódásokra kell számítani.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges alternatív útvonalakról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ÚTINFORM szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon kaphatnak tájékoztatást.

Kérjük a Tisztelt Közlekedők szíves türelmét és fokozott figyelemmel való közlekedését!

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság