Pedagógusok köszöntése

Minden év június első vasárnapján városunk aktív és nyugdíjas tanítóit, tanárait, bölcsőde-, óvoda pedagógusainkat, és természetesen az őket segítő kiegészítő munkakörben dolgozókat köszöntjük.
Hálás szívvel mondok köszönetet minden pedagógusnak, az értékes és nevelő munkáért, melyet Fegyvernek ifjúságáért végeznek nap, mint nap.
„A pedagógus lét nem csupán egy munkát, hanem életformát, szellemiséget, egyfajta filozófiát, egy egész életre szóló elhivatottságot jelent. Az örökérvényű igazságok, értékek átadása az ifjúság számára a legszebb, talán az egyik legnehezebb kihívásokkal, sokszor kudarccal, de igen sokszor sikerekkel és örömökkel járó vállalások egyike, melyet ember tehet ezen a világon!”
Pedagógusnapon köszöntöm mindazokat, akik azért dolgoznak, hogy tudásukat a következő generációnak átadják!
A nevelő munkája olyan, mint a kertészé. A palántát a szülők hozzák, és az iskola nem vállalkozhat csak arra, hogy felnöveszti a palántát. De ez a palánta a későbbiekben megkapaszkodik, majd önálló lesz. Ebben nagyon nagy jelentősége van az iskolának.
Azért ünnepeljük meg minden évben a pedagógusnapot, mert igenis szükség van arra, hogy időnként egymást is emlékeztessük az e hivatást választók munkájának fontosságára. A Fegyverneken élő gyerekek, fiatalok számára biztosítottnak látjuk a magas színvonalú, sokszínű, korunk reagálni tudó piacképes oktatása – amely azonban a felkészült pedagógusok nélkül nem sikerülhetne!
Köszönetemet fejezem ki, hogy a korona-vírus okozta szokatlan, ismeretlen,rendkívüli helyzetben megpróbáltak mindent! Köszönjük, hogy a megváltozott helyzetben a számukra is ismeretlen online oktatás nehézségeit csökkentették, hiszen ez embert próbáló feladat volt, tanárnak, szülőnek egyaránt!
A jó pedagógus az életre, az emberi értékekre is neveli a gyerekeket. 
Ezért köszönetet mondok az egész éves nehéz, felelősséggel teli munkájukért!
S mivel itt a tanév vége, bízom benne, hogy mindenkinek lesz alkalma kipihenni az elmúlt időszak fáradalmait, és feltöltődve érkeznek vissza szeptemberben.
Ezért kívánok további sok sikert és sok erőt, hitet a következő tanévre is !
 
-Tatár László-
-polgármester-