A Fegyverneki Orvosi Rendelő működésében határozatlan ideig szigorítások lépnek életbe

Tisztelt Lakosság!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a korona-vírus fertőzés veszélyeire való tekintettel a Fegyverneki Orvosi Rendelő működésében határozatlan ideig szigorítások lépnek életbe. Fokozottan kérjük együttműködő segítségüket a következő hetekben, hiszen csak közösen, együttműködve tudjuk a kialakult helyzetet kezelni és egymás egészségére vigyázni.
2019. március 17-én kedd reggeltől az alábbi intézkedések szíves betartását kérjük: 
  1. Kizárólag indokolt, halaszthatatlan esetben keressék fel személyesen a rendelőt. A váróteremben körzetenként 2-2 személy tartózkodhat, ennek betartásáról a bejárati ajtóban hivatalos személy gondoskodik. Egymástól kérem tartsanak legalább 1 méteres távolságot! A felnőtt háziorvosi rendelőben érkezők számára bejárat kizárólag a parkoló felőle ajtón lehetséges. Gyermekszak rendelésére érkezők a régi hátsó bejárati ajtón közlekedhetnek.  
  2. Kisebb panaszokkal (orrfolyás, nátha) kérjük, hogy a vény nélkül megvásárolható szerekkel próbálkozzanak! Hónapok óta fennálló panaszaikkal (derékfájás, ízületi fájdalmak) ne most keressék fel háziorvosukat! 
  3. Magas láz, köhögés, fulladás esetén amennyiben külföldön járt vagy találkozott esetleg fertőzésre gyanús személyes TILOS a rendelőbe személyesen bemenni! A koronavírussal kapcsolatban hívható számok: 0680277455 vagy 0680277456.
  4. Állandó receptírás céljából ne jelenjenek meg a rendelőben, telefonon kérjék állandó gyógyszereik felírását! 
  5. Gyermek orvosi rendelőben bevezetésre került az időpont foglalás, melyet a 56/556-034-es telefonszámon rendelési időben kérhetnek. 
  6. A vészhelyzetre való tekintettel kormányrendelet alapján a közgyógyigazolások, szakorvosi javaslatok, valamint jogosítványok meghosszabbítása miatt sem kell a rendelőbe befáradni. Ugyanis ezek a vészhelyzet időtartama alatt érvényben maradnak. 
  7. A vészhelyzet ideje alatt az otthoni gondozásos betegápolást is csak indokolt esetben áll módunkban megtenni. 
  8. Fogorvosi ellátás tekintetében kizárólag sürgősségi ellátás nyújtható. Ami foghúzást, gyógyszerfelírást, gyulladt fogak megnyitását jelenti. 
  9. Védőnői szolgálatunk a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel telefonon tartja a kapcsolatot a gondozottakkal, családlátogatás, újszülött látogatására nincs lehetőség. 
  10. Kérdés esetén kérem keressék bizalommal kollegáinkat, a telefonos ügyintézésben szíves türelmüket kérjük. 
Kérem megértő, elfogadó hozzáállásukat!
Cseh Anikó
intézményvezető