Helyszíni szemle a 4. számú főút Fegyvernek-Örményes kereszteződésben

Évtizedes probléma az E60 tranzitútvonal forgalma (napi 15000-20000! gépjármű) az Észak Alföldi régióban, így Fegyverneken is. A lakosság és átutazók évek óta várják a megváltó M4 építését, aminek „Tiszavirág” élete 2015-ben véget ért. Az Önkormányzat nem csak a Fegyvernek-Örményes kereszteződés problémáira kereste folyamatosan a lehetőségeket, hanem a 4. számú főút rekonstrukciójára is, ennek volt az eredménye a Szapárfalui szakasz felújítása 2016-ban. 
Viszont tovább folytatódik a biztonságosabbá tétele a kereszteződésnek is, a TOP Fenntartható települési közlekedésfejlesztés pályázatának köszönhetően, melynek részeként 1 db akadálymentes buszmegálló és forduló építésével (volt ÁFOR kút helyén) megszűnik a 2 darab megálló a főútvonalon. Ezáltal megnyílik a lehetőség a kereszteződés biztonságosabbá tételére, mert a tömegközlekedést használóknak nem kell a forgalmas helyszínen veszélyeztetni testi épségüket és megnyílik a lehetőség a jobbra kikanyarodó sáv Törökszentmiklós irányába való megvalósításának. 
A kivitelezés megvalósítása és a közlekedési problémák okán helyszíni szemlét kértünk 2017. június 29-re a megyei szervektől. A szemlén részt vett: Tatár László Fegyvernek polgármestere, Dorogi Attila a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályvezetője,Litkei Bálint Magyar Közút Nonprofit Zrt. Megyei forgalomtechnikai és kezelői osztályvezető, Göblyös Tibor főtörzsőrmester Közlekedési alosztályvezető Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság és Kegyes Attila őrnagy a Fegyverneki Rendőrőrs őrsparancsnoka. 
A szemle eredményeként meg fog valósulni idén a 4. számú kereszteződés és Fegyvernek belterületének felfestése, további forgalomtechnikai eszközök kerülnek kihelyezésre, a rendőri jelenlét sűrűbb lesz, hogy az autósok figyelme ne lankadjon és óvatosabban közelítsék meg a veszélyes pontot. A közeljövőben megvalósul a jobbra kikanyarodó sáv Fegyvernekről- Törökszentmiklós irányába, amit az Önkormányzat előkészít és megterveztet, hogy a kivitelezés minél hamarabb megtörténjen. 
Nem csak a közlekedés problémáira, hanem a térség fejlődésére is előnyös lenne az M4 autópályának a mihamarabbi megvalósítása, ezért ennek folyamatos napirenden tartásában minden fél egyetértett. Addig is Fegyvernek Város Önkormányzata, mint eddig is, mindent elkövet a kereszteződés és a 4.számú főút biztonságosabbá tételében, mert számunkra minden lakos, átutazó és közlekedő számít. A megvalósításig kérjük önöket, legyenek türelemmel és közlekedjenek óvatosan.  
 
Molnár Barna
önkormányzati képviselő