Franciaországi tanulmányúton vett részt a Tisza-menti LEADER Közhasznú Egyesület

LEADER Nemzetközi együttműködés keretében nyert pályázatot a Tisza-menti LEADER Közhasznú Egyesület, melynek keretében valósult meg a franciaországi tanulmányút, továbbá egy „Magyar lakodalmas” elnevezésű rendezvény és egy helyi termékbolt illetve helyi termék árusítására alkalmas faházak beszerzése.
Magyarországi partnerszervezetünk a Nagykunságért Vidékfejlesztési Egyesület, a franciaországi partnerszervezetünk aCorréze-Ventadour Helyi Akciócsoport volt. Az ötnapos tanulmányút során a 15 tagból álló delegáció elutazott Naves-ba, ahol a Les Jardinsd’Alice et Sophie mezőgazdasági vállalkozást látogatta meg:állatartás, zöldségtermesztés és helyi termékbolt megtekintésére is sor került. Tulle-ben a helyi Tourinform iroda megtekintése, és helyi termék népszerűsítése történt. Párizsban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési MinisztériumbanHananeAllaliPuz francia szaktárcafelelős Asszonnyal találkoztak, a bemutatkozás után a szakmai megbeszélésen a LEADER program ismertetése a 2014-20-as időszakot illetően került megvitatásra, valamint helyi termékekkel kapcsolatos konzultáció zajlott. Szintén Párizsban találkoztak a szakmai partnerünkkel, a Corréze-Ventadour Helyi Akciócsoport munkaszervezet vezetőjével, LaureMartinie-nal.
Az utazás célja és eredménye volt a magyar-francia kapcsolatok ápolása, szorosabbra fűzése, az együttműködés során elért eddigi eredmények ismertetése. A külföldi tapasztalatok és elképzelések megismerése segíti a további együttműködést és a következő fejlesztési időszakra való felkészülést.