Figyelemfelhívó tájékoztatás

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. 2014. január 30-án 16:02 perckor érkezett közleménye alapján a következőkről tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot:

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve azt tapasztalta, hogy a Fegyvernek, Dózsa út 49. szám alatti közkifolyónál vett mintában az ivóvíz nitrit tartalma túllépte a megengedett határértéket.
Fegyverneken az egészséges ivóvíz ellátásáért felelős Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. azonnal megkezdte az ügyben szükséges intézkedéseket. A műszaki felülvizsgálatot és a fertőtlenítést az érintett szakaszon folyamatosan végzi.
A határérték túllépése miatt a víz veszélyes lehet a csecsemőkre, és várandós anyákra. Mivel a nitrátot forralással nem lehet a vízből eltávolítani, ezért ez a víz nem használható még főzéshez sem. A védőnői szolgálattal való egyeztetés alapján 11 csecsemő szülei és 9 várandós édesanya részére tájékoztató levelet készítettek és juttattak el az előírt 3 liter/fő/nap ásványvízzel együtt a TRV Zrt. kollégái.

Víz átvételének lehetőségét biztosítja a TRV Zrt. :
2014. január 31-én, azaz a holnapi napon 11.30-13:00 óráig a Vízműtelep területén.
Cím: Fegyvernek, Dózsa György út 86.

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. nevében kérjük a lakosság megértését és türelmét! A szakemberek mindent megtesznek a probléma okának mielőbbi megszüntetése érdekében!
A témával kapcsolatos további információkról továbbra is folyamatosan tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot.