„Környezeti fenntarthatósági” képzés

„Környezeti fenntarthatósági” képzésen vettek részt a szervezet munkatársai

A szervezetek környezeti fenntarthatóságáról szóló képzést tartott a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület 2013. április 13. és április 25. között az egyesület debreceni irodájában zajlott. A fegyverneki Művelődési Ház és Könyvtár képviseletében, Molnár Barna igazgató vett részt a képzésben. A résztvevők a képzés végén tanúsítványt kaptak.
A továbbképzési program célja a fenntartható fejlődés fogalmainak, jogi szabályozásának, megvalósíthatóságának megismertetése a résztvevőkkel. A képzésben a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos információkról tanulhattak a résztvevők, valamint segítséget kaptak a saját szervezetük környezeti fenntarthatósági tervének elkészítésében. A képzésnek ugyanakkor szemléletformáló hatása is volt hiszen az környezetvédelem fontosságára, annak gyakorlati szükségességére, az emberi tevékenység által okozott környezeti károkra, és annak hatásaira is rámutattak a foglalkozások.
A képzés főbb tartalmi elemei a következők voltak: a fenntartható fejlődés a társadalomban, a fenntartható fejlődés jogi és fogalmi környezete, fenntarthatósági kategóriák, fenntartható fejlődési elvárások a pályázatokban és projektekben, fenntarthatósági terv készítése. A 30 órás akkreditált felnőttképzés a TÁMOP-3.2.12-12/1-2012-0045 projekt keretében zajlott. A pályázat konzorcium keretében valósul meg, melynek vezető Hajdúhadház Város Önkormányzata.